Usluge

IT 011 doo trenutno pruža ceo spektar informatičkih i telekomunikacionih usluga, usmerenih ka ustanovljavanju i unapređenju informatičke i telekomunikacione infrastrukture. Tehnološka ekspertiza, široko znanje i dugogodišnje iskustvo u radu garantuju pouzdanu i kvalitetnu uslugu.

Pored održavanja mreža koristeći vašu postojeću IT infrastrukturu, zaposleni IT 011 doo vam mogu asistirati putem konsultacija, kao i implementiranjem tehnologija najnovije generacije - u vaše poslovno okruženje. Od malih, pa sve do velikih kompanija, IT 011 doo ima znanje i iskustvo da vam pomogne kako bi vaše poslovanje napredovalo uz pomoć novih tehnologija.

Možemo vam pružiti pouzdane usluge, bez obzira na to da li vam treba kompletan projekat, implementacija nove opreme ili proizvoda, hitna asistencija, jednokratno servisiranje, održavanje na mesečnoj ili nedeljnoj osnovi, ili jednostavna pomoć u konfigurisanju radne stanice.

 • Projektovanje, implementacije i održavanje računarskih i telekomunikacionih mreža
 • Projektovanje i razvoj, implementacija i održavanje svih vidova kompjuterskih i Internet orijentisanih aplikacija

U slučaju da već u svojoj kompaniji imate jednog ili više zaposlenih zaduženih za Informacione Tehnologije, IT 011 doo vam može pomoći dopunjavanjem njihovog rada i ekspertize. Preuzimanjem rutinskih obaveza, zadataka koji konzumiraju previše vremena ili jednostavno putem konsultacija možemo vam pomoći tako da vaši zaposleni imaju više vremena i fokusa na dnevne obaveze.

Ukoliko ste u nedoumici da li, i u kojoj meri, su vam potrebne Informacione Tehnologije, njihova pouzdana implementacije i održavanje, pogledajte 5 Razloga za pouzdanost.

5 Razloga za pouzdanost

Najveći broj kompanija se odlučuje da pouzdanost svoje infrastrukture bazirane na Informacionim Tehnologijama stavi na prvo mesto. Nažalost, nisu retki slučajevi gde u kompaniji preovlada stav da je ulaganje u Informacione Tehnologije previsoko, što dalje prouzrokuje bitnu degradaciju pouzdanosti kompletne infrastrukture.

Kroz osnovnih pet razloga se može jasno videti zbog čega je jednoj kompaniji bitna pouzdana upotreba Informacionih Tehnologija kao i stabilna infrastruktura. Na isti način se može jasno videti da je ulaganje u Informacione tehnologije znatno niže od posledica koje mogu nastati usled potencijalnih problema nestabilne i nepouzdane infrastrukture bazirane na Informacionim tehnologijama.

 1. Troškovi sanacije

  Koliki su troškovi ukoliko jedan računar u vašem okruženju prestane da radi? Koliki troškovi mogu biti ukoliko je taj računar server neophodan za kritične poslovne procese? Da li možete da rizikujete troškove koje može prouzrokovati kompletan pad informacione infrastrukture?

 2. Izgubljeno vreme

  Cena rada vaših zaposlenih se ne menja ukoliko ne mogu da obavljaju svoje dužnosti usled problema u infrastrukturi. Koliko vas može koštati izgubljeno vreme usled potrebe da se servisira jedan ili više računara? Šta ako to vreme eksponencijalno poraste usled većeg problema u infrastrukturi?

 3. Integritet podataka

  Da li je moguće odrediti cenu vaših poslovnih podataka i koliko bi još koštao povraćaj istih ukoliko oni budu oštećeni ili uništeni? Kolike troškove možete pretrpeti ukoliko je deo podataka nemoguće povratiti?

 4. Gubitak intelektualne imovine

  Da li možete da odredite cenu vaše intelektualne imovine ukoliko bi ona bila ukradena, uništena ili jednostavno oštećena? Koliko vas može koštati vreme da nadoknadite gubitke i da vašu imovinu vratite u pređašnje stanje?

 5. Ugrožen ugled

  Kakve su posledice po vaše poslovanje ukoliko izgubite poverenje vaših klijenata? Kakvu štetu može pretrpeti vaša kompanija ukoliko nezadovoljni klijenti odluče da traže poravnanje sudskim putem?

Projektovanje

Bez obzira da li već imate informacioni sistem ili tek planirate uvođenje istoga, činjenica je da se tehnologije danas brže menjaju i napreduju, no što je velika većina kompanija u stanju da isprati.

IT 011 doo vam može pružiti neophodnu pomoć u planiranju i projektovanju informacionih i telekomunikacionih sistema koji će služiti vama i vašim zaposlenima, i omogućiti vašoj kompaniji da održi korak s tehnološkim napretkom, a samim time unapredi vaše poslovanje i ubrza poslovne procese.

Inženjeri kompanije IT 011 doo, vam mogu pomoći u svakom segmentu informacionih tehnologija, i svojim znanjem i iskustvom vam pomoći da pre bilo kakve investicije, u vaš informacioni sistem, postignete projekat optimalnog rešenja koje će odgovarati svim potrebama vašeg poslovanja, unapređujući ga, bez nepotrebnih ulaganja u opremu ili sisteme koji će prouzrokovati više problema no pružiti rešenja.

Veliki broj klijenata se već oslonio na rešenja IT 011 doo, i poverio nam poverenje da unapredimo njihovo poslovanje pomoću projekata iz oblasti:

 • Računarskih i telekomunikacionih mreža
 • Desktop i distribuiranih aplikativnih rešenja
 • Internet prezentacija i aplikacija
 • Celokupnih informacionih sistema

Implementacija

Implementacija pre svega podrazumeva puštanje u produkciju nove, ili mofikovane delove informacionog sistema, ili čak celokupne informacione sisteme u skladu s vašim potrebama, zahtevima ili projektnim planom.

IT 011 doo vam može pomoći putem implementacije svih vrsta i segmenata informacionih sistema, uključujući mreže ili delove istih, telekomunikacione segmente ili cele centrale, aplikacije i prateće baze podataka, kao i Internet prezentacije i aplikacije.

Dugogodišnje iskustvo koje smo stekli u radu s klijentima iz skoro svakog sektora industrije, omogućava nam da proces implementacije informatičkih i telekomunikacionih rešenja obavimo brzo i kvalitetno prateći projektne planove a pri tome izlazeći u susret zahtevima i potrebama klijenta.

Obzirom na visoku verovatnoću pojave potencijalnih problema tokom procesa implementacije, tehnološka ekspertiza i znanje naših zaposlenih, omogućavaju kompaniji IT 011 doo da svoje usluge ponudi s pouzdanjem i odlučnošću, gde su klijent i njegovo poslovanje na prvom mestu.

Ono što IT 011 doo izdvaja od sličnih kompanija je poznavanje tehnologije i dugogodišnje iskustvo u implementaciji:

 • Mrežne aktivne i pasivne opreme svih vrsta i kompleksnosti
 • Telekomunikacionih sistema starije generacije (analogni) i telekomunikacionih rešenja poslednje generacije (digitalni)
 • Aplikativnih rešenja baziranih na klijentu, serveru ili kombinovano klijentu i serveru
 • Internet prezentacija i kompleksnih aplikacija poslednje generacije

Održavanje

Nakon implementacije mreže, aplikacije, Internet prezentacije ili kompletnog informacionog sistema, svakoj kompaniji je bitno da se nivo potencijalnih problema svede na minimum, kao i da se obezbedi nesmetani rad i upotreba svim zaposlenima.

IT 011 doo vam može pomoći pružajući usluge održavanja, pri kojima kompletnu brigu o vašem informacionom sistemu ili njegovim delovima preuzimaju naši zaposleni i osoblje stručno da izvrši prevenciju, i ukloni sve potencijalne probleme.

Koristeći naše usluge, vaši zaposleni su slobodni da obavljaju samo svoja zaduženja bez brige o informacionom sektoru i problemima koji mogu nastati u okviru njega, dok vaša kompanija ima fleksibilno održavanje i podršku koja se prilagođava vašim potrebama i zahtevima.

Od usluga održavanja možemo izdvojiti one za kojima se najčešće javlja potreba:

 • Tehnička podrška s udaljene lokacije ili u vašem poslovnom prostoru
 • Dijagnostika, obezbeđivanje i optimizacija mreže kao i uklanjanje svih mrežnih problema
 • Dijagnostika, obezbeđivanje i optimizacija radnih stanica i servera
 • Redovno hardversko servisiranje i održavanje radnih stanica i servera
 • Redovno ažuriranje aplikacija i Internet prezentacija
 • Redovan backup podataka u vašem poslovnom prostoru ili udaljenoj lokaciji

Proces rada

IT 011 doo poseduje višegodišnje znanje i iskustvo u skoro svim oblastima Informacionih Tehnologija, stečeno kroz rad sa mnogobrojnim kompanijama različitih veličina i poslovnih zahteva.

Uz pomoć iskustva, ekspertize i istraživanja vezanih za Informacione tehnologije razvili smo proces rada koji primenjujemo na svakom projektu u kome učestvujemo.

Ova praksa je zasnovana na razumevanju da najefektivnija rešenja pre svega predstavljaju pomoć klijentu da poboljša i unapredi poslovanje, a ne dodatno opterećenje poslovnih procesa i količine radnih obaveza.

Najnovija rešenja koja se svakodnevno pojavljuju u globalnoj ponudi, ne moraju predstavljati i najbolja rešenja za klijenta zbog samih promena u poslovnim procesima koja ta rešenja zahtevaju.

IT 011 doo se trudi da potencijalno rešenje ne postane prepreka, već da sam projekat, implementacija i održavanje same infrastrukture unapred imaju predviđene poslovne procese klijenta zasnovane na realnim predviđanjima.

Po istom principu, može se desiti da klijent dođe u poziciju da mora da modernizuje, to jest, da implementira Informacione Tehnologije koje su postale obavezne na današnjem tržištu. Bilo da IT 011 doo preporuči "veliko spremanje" ili implementaciju "korak po korak", do potpune modernizacije, činimo to sa svesnošću izazova sa kojim se svaki biznis suočava.