Podrška

Tehnička podrška koja podrazumeva preventivu i rešavanje, kako čestih tako i onih ređih - kompleksnijih, problema koji se javljaju tokom upotrebe novih tehnologija može biti jako skup i težak poduhvat za veliki broj preduzeća i kompanija.

Pronalaženje profesionalnog osoblja, dalja obuka, i izdržavanje takvog tima predstavlja dugotrajan izazov za svaku organizaciju, a kao neminovne posledice ima velika ulaganja, nedovoljnu efikasnost i na kraju jako mali povraćaj uloženih resursa.

Bez obzira na to da li ste radite po SOHO principu, imate preduzeće, ili kompaniju s više predstavništava, da li već imate sopstvenu tehničku podršku i želite da je unapredite ili nemate nikakve tehničke resurse, IT 011 doo vam može ponuditi čitav spektar usluga vezanih za tehničku podršku sa svojim dugogodišnjim iskustvom i tehnološkom ekspertizom.

  • Udaljena podrška

    Tehnička podrška s udaljene lokacije pre svega podrazumeva podršku putem udaljene administracije servera i radnih stanica (klasičnim pristupom ili VPNom), a pored toga i podršku telefonom i E-Mailom.

  • Podrška kod klijenta

    Tehnička podrška po principu jednokratnih dolazaka po ugovoru, po potrebi ili u slučaju hitnih intervencija mogu u nekim opcijama obuhvatiti podršku van radnog vremena ili čak celokupan 24x7x365 spektar.

  • Permanentna podrška

    Tehnička podrška gde se paušalni troškovi mogu prilagoditi i manjim preduzećima i većim kompanijama, uključuje redovne dolaske u vaše prostorije, udaljenu podrška, kao i podršku telefonom i E-Mailom.

Pored same podrške, naše osoblje će vam rado izaći u susret i pružiti pomoć i putem preporuka kao i same implementacije novih tehnologija u vašem poslovnom okruženju.

Udaljena podrška

Iako je većina naših klijenata s poslovnim prostorom locirana u Beogradu, IT 011 doo pruža i udaljenu podršku klijentima koji se nalaze na drugim lokacijama, ili jednostavno imaju više ekspozitura. Podrška pomoću udaljenog povezivanja je predominantna za udaljene lokacije, iako se efikasno primenjuje i u ostalim opcijama podrške.

Udaljenim povezivanjem na vaš informacioni sistem omogućava nam da vam pružimo podršku bez fizičkog prisustva u vašem poslovnom prostoru. Ne samo da je ovakav vid podrške pogodan zbog mogućnosti brže intervencije već je i jeftiniji kako se izbegavaju troškovi izlaska osoblja na teren, a i ne predstavlja smetnju vašim zaposlenima tokom radnog vremena.

Udaljena podrška podrazumeva da je vaš poslovni prostor povezan na Internet, da vam naši zaposleni implementiraju mogućnosti udaljenog pristupa klasičnim ili VPN putem, čime će biti u mogućnosti da vam asistiraju u skoro punom spektru potencijalnih problema a ujedno, to učiniti brže, efikasnije i jeftinije.

Podrška kod klijenta

Kada vam je neophodna podrška koja se zbog prirode stvari ne može pružiti putem telefona ili E-Maila, naše osoblje će vam rado izaći u susret dolaskom u vaš poslovni prostor i uklanjanjem problema na licu mesta. Bilo da je u pitanju problem s mrežom i mrežnom opremom, serverima, radnim stanicama, kritičnim aplikacijama ili nekim drugim segmentom informacionih tehnologija.

IT 011 doo se brine o tome da naše osoblje ima neophodno znanje i iskustvo u radu s širokim spektrom tehnologija kako bi bilo u stanju da što efikasnije izvrši prevenciju i ukloni potencijalne probleme. Pored sertifikata i obuka za specifične tehnologije, naše osoblje je upoznato sa svim aktuelnim tehnološkim standardima i kritičnim tehnologijama, pa vam tako može pružiti podršku nezavisno od vaše informacione infrastrukture.

U slušajevima kritičnih problema, gde se uzroci ne mogu sanirati momentalnom intervencijom od strane našeg osoblja koje pruža podršku, na raspolaganje vam možemo staviti naše vrhunske inžinjere i konsultante koji se bave i drugim segmentima informacionih tehnologija u okviru samog IT 011 doo preduzeća. Na taj način, bez obzira na kompleksnost i kritičnost, IT 011 doo ima odgovarajući način da reši svaki problem.

Permanentna podrška

IT 011 doo razume da duži prekidi rada kritičnih tačaka u informacionom sistemu poput vitalnih delova mreže, servera, ili poslovno-orijentisanih aplikacija, tokom poslovanja mogu imati katastrofalne posledice po samo funkcionisanje preduzeća.

Većina potencijalnih problema s kojima se jedno preduzeće ili kompanija mogu suočiti u toku dana ne zahtevaju momentalnu reakciju, kao slučajevi kritičnog problema ili otkaza opreme. Međutim u slučaju problema s mrežom, serverom koji koriste svi zaposleni, ili kritičnom poslovnom aplikacijom, preduzeću ili kompaniji je potrebna pomoć - što pre, jer u informacionim tehnologijama, više nego bilo gde - vreme jeste novac.

Dok je veći deo preduzeća koje se bave informacionim tehnologijama dostupan samo pet dana u nedelji, često preskup, prespor u rešavanju kritičnih problema, ili jednostavno nema dovoljno znanja i iskustva da izađe u susret klijentskim potrebama, IT 011 doo ima mogućnosti da reši vaše probleme bilo kada, maksimalno efikasno i u skladu s vašim potrebama.